Acılı şalgam, mor havuç, turp, bulgur unu, tuz ve suyun laktik asit fermantasyonu ile geleneksel Adana usulü hazırlanır. Fermantasyon esnasında acılı süs biberi de eklenerek cesur ve baharatlı bir tat profili kazanır. Bu içecek, koruyucu, şeker veya gluten içermez :contentReference[oaicite:2]{index=2}.
Fermente bira doğal probiyotikler taşır, bu sayede sindirimi destekler, bağırsak florasını güçlendirir, kabızlığı giderir ve bağışıklığı artırır :contentReference[oaicite:3]{index=3}.
Acılı şalgam böbrek taşı atımına yardımcı olabilir, bronşları temizler, kan şekerini dengeler ve antioksidan içerikleri sayesinde kalp ve kemik sağlığına destek sağlar :contentReference[oaicite:4]{index=4}.
Geleneksel yöntemle (fıçı veya bidonda) 30–45 gün süren fermantasyon; doğal lezzet, probiyotik fayda ve besin içerikleriyle zengin bir içecek sunar :contentReference[oaicite:5]{index=5}.
Şimdi Despay güvencesiyle sepete ekleyin.