Menengiç Kahvesi, Antep fıstığına benzeyen menengiç ağacının meyvelerinden elde edilir. Kafeinsizdir, yumuşak içimi ve odunsu-baharatlı aromasıyla farklı bir lezzet sunar. Öksürük ve solunum yollarına iyi gelir, mideyi rahatlatır, hazmı kolaylaştırır. B ve E vitamini yönünden zengin olup cilt sağlığına da katkı sağlar.
Menengiç Kahvesi, süt ya da su kullanılarak iki şekilde hazırlanabilir. Genellikle sütle pişirilmesi tercih edilir. Yağlı bir yapıya sahip olduğu için yağsız ya da yarım yağlı süt kullanılması önerilir. Kişi sayısına göre her fincan için dolu dolu 1 tatlı kaşığı Menengiç Kahvesi ve fincan ölçüsünde süt veya suyu cezvede kısık ateşte yavaşça karıştırarak pişirmeniz yeterlidir. Süt ile hazırlanacaksa bir tatlı kaşığından biraz fazla kahve eklenebilir. Kullanacağınız miktar damak zevkinize göre değişebilir. Arzuya göre şeker ilavesi de yapılabilir.
Sıvı Menengiç Kahvesi’ni kullanmadan önce karıştırınız ve oda sıcaklığında muhafaza ediniz.
Şimdi Despay güvencesi ile sepetinize ekleyin.